TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip Ortaokulu

KANSER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

BİLGİ NOTU

Mrt

Okulumuz öğrencileriyle birlikte hazırlanmış olan Çanakkale Zaferi Programımızdan görüntüler...

Mrt

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji haftası kapsamında öğrencilerimiz fen bilimleri dersinde yaptıkları projeleri ve deneyleri sundular.

Mrt

Bugün okulumuz bünyesinde tüm sınıflarımızda eş zamanlı olarak Afet Farkındalık Eğitimi verildi ve daha sonra  Deprem Tahliye Tatbikatı yapıldı.

Şbt

Bugün, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla Okul Müdürümüzün farkındalık oluşturmak için yapmış olduğu konuşması sonrası öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte okulumuzda 1 dakikalık saygilı duruşunda bulunuldu.

Depremde hayatını kaybetmş insanlarımıza Allah’tan rahmet, kalanlara tekrar sabır dileriz. Unutmadık, unutmayacağız

#6şubatdepremi

Ock

Okulumuz özel eğitim sınıfında yürütülen eTwinning projemiz Children of the Earth(Yeryüzü Çocuklari) kapsamında deprem öncesi hazırlıklardan  olan deprem çantası hazırlık çalışmaları yapılmıştır. Özel eğitim sınıfına ait bir deprem çantası oluşturulmuştur. Öğrencilerle beraber deprem çantası oluşturma animasyon filmi izlenmiştir.

Ara

SERAP ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN BAKIŞINI GÖYÜZÜNE ÇEVİRMİŞ VE GEZEGENLERİ İNCELEMİŞLER.

GEZEGENLER İLE İLGİLİ SOHBET ETMİŞLER.

GEZEGEN ŞERKISINI DİNLEMİŞLER.

HER ÖĞRENCİMİZ ROKET RESMİ ÇİZEREK HAYALLERİNİ ORTAYA KOYMUŞLAR.

Ara

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKŞF ERSOY VİLDAN ÖĞRETMENİMİZ VE ÖĞRENCİLERİ İLE ŞÜKRAN MİNNET VE RAHMET İLE ANILDI. CANLI DERSLERİŞNE AKİF DEDEYİ TANITARAK BAŞLAMIŞLAR.

İSTİKLAL MARŞININ NASIL SÖYLENDİĞİNİ ÖĞRENCİERİNE ÖĞRETEN ÖĞRETMENİMİZ, DAHA SONRA ÖĞRENCİLERİ İLE BERABER İSTİKLAL MARŞIMIZI SÖYLEMİŞLER.

BAYRAK DENEYİNİN NASIL YAPILACAĞINI İZLEYEREK DAHA SONRA AİLELERİNİN KATILIMI İLE DENEYİ GERÇEKLEŞTİRMİŞLER.

SON OLARAK PONPONLAR İLE ÖRÜNTÜ ÇALIŞMASINA TIRTIL EKİNLĞİNİ YAPARAK DERSLERİNİ TAMAMLAMIŞLAR BAKIN NELER NELER YAPMIŞLAR.

Ara

VİLDAN ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRENCİLERİN KAHVALTIDA HAZIRLADIKLARI MALZEMELERDEN FAYDALANARAK  HAYALLERİNE GELEN EĞLENCELİ TABAKLAR ORTAYA ÇIKARMIŞLAR. BESLEYİCİ VE GÜZEL GÖZÜKEN BU TABAKLAR HARİKA OLMUŞ DEĞİL Mİ ?

SÜPER PATATES VE KAÇAK BEZELYE HİKAYESİNİ OKUYARAK DERSLERİNE DEVAM EDEN ÖĞRETMENİMİZ, ÇILGIN PATATES ETKİNLİĞİNİ YAPMIŞLAR.

SON OLARAK HAVUÇ ÇİMLENDİRME DENEYİNİ GERÇEKLEŞTİREN ÇOCUKLAR DERSLERİNİ TAMAMLAMIŞLAR.

HEM EĞLENCELİ HEM KARIN DOYURUCU BİR GÜN OLMUŞ DEĞİL Mİ ?

Ara

CANLI DERSİNDE ÖĞRETMENİMİZ; İŞARET DİLİ İLE KOMUŞMA ETKİNLİĞİ VE ARDINDAN OYUN OYNATILARAK CANLI DERSİNE DEVAM ETMİŞLER SON OLARAK, YERLİ MALI HAFTASI HAKKINDA SOHBET EDEREK ÖĞRENCİLERİMİZE GÜZEL VE ÖNEMLİ BİLGİLER VERMİŞTİR.  BURAYA BİR NASRETTİN HOCA FIKRASI KOYMADAN OLMAZ

Parayı Veren Düdüğü Çalar

Nasreddin Hoca Fıkrası 1: Parayı Veren Düdüğü Çalar

Çocuklar, pazara gelen Nasreddin Hoca'nın etrafını sarmış. "Hoca, bana düdük al!" demiş biri. "Bana da, bana da!" demiş bir diğeri.

Diğerleri de sırayla:

– Ben de düdük isterim!

– Bir tane de bana!, demişler.

İçlerinden sadece biri Nasreddin Hoca'ya düdük parası vermiş. Hoca, parayı alıp pazara gitmiş.

Hoca, akşam pazardan dönünce çocuklar etrafını sarmış. Her biri düdüğünü istemiş. Cebinden bir düdük çıkaran hoca, parayı veren çocuğa vermiş.

Diğer çocuklar hep bir ağızdan bağırmış:

– Hani bizim düdüğümüz?

Nasrettin Hoca gülerek,

– Parayı veren düdüğü çalar, demiş

Ya Tutarsa!

Nasreddin Hoca bir gün gölün kıyısına gider. Elinde koca bir kaşık yoğurdu da yanına almış.

Nasreddin Hoca, kaşığındaki yoğurdu göle sokmuş ve yoğurdu göle boşaltmış.

O sırada köylülerden biri onu görmüş ve şaşkınlıkla:

– Hoca ne yapıyorsun, diye sormuş.

Hoca gülümseyerek:

– Gölü mayalıyorum, ne yapayım, demiş.

Adam, Hoca'ya bakmış ve kahkaha atarak:

– Ne diyorsun be Hoca, çıldırmış olmalısın. Koskoca göl hiç maya tutar mı?, demiş.

Hoca gülümsemesini hiç bozmadan:

– Peki ama ya tutarsa, demiş.

Kim Daha Büyük

Hoca'ya:

- "Efendi" demişler, "padişah mı büyük, yoksa çiftçi mi ?"

- "Çiftçi büyük elbet" demiş Hoca ve eklemiş; "Çünkü çiftçi buğday yetiştirip vermezse pâdişah acından ölür."

Gönlüm Razı Olmadı

Nasreddin Hoca, kasabadan Kur'an-ı kerim, tefsir ve ilmihal gibi bazı kitaplar almış. Bir çuvala yerleştirmiş. Çuvalı sırtına almış, eşeğine binmiş köyüne doğru gidiyor.

Yada Hoca'yı görenler :

- " Bre Hoca, çuvalı niye kendi sırtına aldın ?" diye sormuşlar.

- "Ne yaparsın" demiş Hoca, "zavallı hayvan zaten benim bütün kahrımı çekiyor. Kendi bindiğim yetmiyormuş gibi çuvalı da ona taşıtmaya gönlüm razı olmadı."

Kas

KAYITLI 36 ANA SINIFI ÖĞRENCİMİZ OKULUMUZDA HAFTANIN 5 GÜNÜ GÜNDE 30 DAKİKADAN 6 DERS YAPARAK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAMAYA DEVAM EDİYORLAR.

Kas

YAPILAN BU ÇALIŞMA İLE ÖĞRENCİLERİMİZİN MATEMATİKSEL VE BİLİMSEL AKIL GELİŞTİRME ADINA TEMEL BİR OYUN OYNAMIŞLAR, SONUCUNDA GÖZLEMLERİNE DAYANAN ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRENCİLERİNİN YETENEK SEVİYESİNİ VE ALGI SECENEKLERİNİ BELİRLEMİŞ OLUR.

Kas

5. SINIFLARINDA İKİ GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAMASI SONUCUNDA YENİ BİR DERS PROGRAMI HAZIRLADIK VE YENİ YOL HARİTAMIZ YÜRÜLÜĞE GİRMİŞ OLDU. TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE PROGRAMLARI HAYIRLI UĞURLU OLSUN. LÜTFEN DERSLERİ TAKİP EDELİM.

Ekm

İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLERİ İLE BİRLİKTE DİN İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜ NAZİF YILMAZ İLE BERABER,DAİRE MÜDÜRLERİMİZ İLE BERABER GENEL İŞLEYİŞ VE YAPILACAK İŞLEMLER İLE İLGİLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULUP GENEL MÜDÜRÜMÜZÜN VE DAİRE MÜDÜRLERİMİZİN UYGULAMALAR HAKKINDA SÖYLEDİĞİ GÖREVLERİ VE EKSİKLİKLERİ YERİNE GETİRMEK ADINA ÇOK VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK. KEŞKE BİRDE OKULLARIMIZIN İHTİYAÇLARI KONUSUNDA DAHA TATMİN EDİCİ VE SONUCA ULAŞAN ÇEVAPLAR OLABİLSEYDİ. BİZLER OKULLARIMIZ İÇİN KİŞİSEL VE HAYIRSEVERLER KANALIYLA İŞLEMLERİ YÜRÜTMEYE CALIŞIYORUZ ÇOK ŞÜKÜR.